Podcasts

Podcast House of Essence: Medicinal power of plants; reconnecting to Mother Nature (EN)

In this episode we dive into the world of plant medicine and if and how we can become our own doctors (again). I share about my journey with the plant kingdom and Mother Nature and what this has brought me over the years. We talk about the importance of our intuition when it comes to your own health, but also about our connection to Earth. I explain about the various healing effects of plants and how you can start working with these green allies.

 

Podcast Animal Rights: Kauwen, Klauwen en een plantaardig stoofpotje

Moeten honden dieren eten? Kunnen honden plantaardig eten of hebben ze vlees nodig? Hoeveel vlees eten onze honden eigenlijk? In de podcast van Animal Rights beantwoorden Rick Scholtes en ik dit soort vragen naar aanleiding van ons boek DOG.EAT.PLANT.. Van de wetenschappelijke feiten tot de lekkerste recepten.

 

Podcast Plant Based Business (EN)

Lisette Kreischer is a pioneer of veganism, environmentally conscious living and purpose driven businesses in the Netherlands. A high profile author, Lisette has published 10 books of plant-based food and herbal medicine with her new book Dog.Eat.Plant set to be released this October. Lisette is also the Co-Founder of iconic Dutch plant-based brand The Dutch Weed Burger. In this conversation we explore the power of creativity in entrepreneurship and building a mission driven business.” – Damien Clarkson, co-founder of the platform Vevolution and host of The Plant Based Business Podcast.

 

Podcast The Plant Folk 2: over de geneeskracht van planten en kruiden als medicijn

In deze podcast gaat Anouk op onderzoek hoe zij met planten het immuunsysteem van haar gezin kan ondersteunen en eventuele kwaaltjes kan verhelpen. En in een notendop deel ik over de geschiedenis van kruidengeneeskunde, hoe mijn relatie met kruiden als medicijn begon, waar je kunt beginnen als je meer op kruiden wilt leren vertrouwen als medicijn en geef ik een aantal praktische tips.

 

Podcast The Plant Folk 1: over de voedende kracht van planten en de vegan lifestyle

In deze podcast verken ik samen met mijn dierbare vriendin Anouk Hermanides het potentieel van het veganisme, de antwoorden die deze levensstijl geeft op grote wereldse vraagstukken en de waarden die het vertegenwoordigt. En waarom het juist nu zo belangrijk is dat we overstappen op deze levensstijl, hoe het zit met de smaken uit vlees en kaas waar velen zo gehecht aan zijn, en hoe het komt dat er nog altijd gesproken wordt over ‘knuffeldieren’ en ‘productiedieren’. Verder leggen we de verbinding tussen waarden uit het Christendom (Anouk woont in een Christelijk dorp en heeft veel te maken met Bijbelse uitspraken) als ‘gij zult niet doden’ en ‘heb uw naasten lief’ met de waarden uit het veganisme en waarom veganisme de praktische toepassing kan zijn van compassieliefde. Onze conversatie werd de ultieme kerstboodschap.

 

Podcast Op Zoek

In deze podcast praat ik met Marije Dijkstra en Naomi van Ree over mijn reis van vegetarische tiener tot vegan ondernemer, de geneeskrachtige werking van planten & kruiden en het volgen van je intuitie.

 

Podcast Lobke Faasen

In deze podcast praat ik met Lobke, plantaardige dietist en geweldig mens, over mijn eigen duurzame reis. Wat maakte dat ik op relatief jonge leeftijd geïnteresseerd raakte in een leefstijl die vriendelijk is voor Moeder Aarde? Waar haalde ik zo mijn vastberadenheid vandaan om me te verdiepen in een manier van leven die toentertijd nog in de kinderschoenen stond. Daarnaast hebben we het over mijn boekenfabriek, wat voor mij persoonlijk de grootste mijlpaal was in mijn carrière én hoe ik de toekomst van deze planeet voor me zie.

 

Podcast Growthinkers

Veel vind ik complex en op veel grote wereldse vraagstukken heb ik geen antwoorden kunnen vinden so far, maar als iets me duidelijk en helder is, dan is het dat we als mens de potentie hebben om al dat leeft lief te hebben en er zorg voor te dragen. Hoe en wat? In de podcast van Happinez en Growthinkers hebben we het erover. Dus heb je zin om naar een half uur gebrabbel van mij te luisteren over o.a. het veganisme, het klimaatvraagstuk, Jonathan en mijn ‘duurzame’ boomhut, innerlijke vraagstukken en gaten in onderbroeken, dan is dit je kans . Een klein detail wat je niet kunt zien, Mr. Pooh ligt al die tijd heerlijk op mijn schoot te snurken.