Podcasts


Podcast Plant Based Business
Lisette Kreischer is a pioneer of veganism, environmentally conscious living and purpose driven businesses in the Netherlands. A high profile author, Lisette has published 10 books of plant-based food and herbal medicine with her new book Dog.Eat.Plant set to be released this October. Lisette is also the Co-Founder of iconic Dutch plant-based brand The Dutch Weed Burger. In this conversation we explore the power of creativity in entrepreneurship and building a mission driven business.” – Damien Clarkson, co-founder of the platform Vevolution and host of The Plant Based Business Podcast. Listen to the podcast here (in English).

Podcast van Anouk Hermanides: over de geneeskracht van planten en kruiden als medicijn
In deze podcast gaat Anouk op onderzoek hoe zij met planten het immuunsysteem van haar gezin kan ondersteunen en eventuele kwaaltjes kan verhelpen. En in een notendop deel ik over de geschiedenis van kruidengeneeskunde, hoe mijn relatie met kruiden als medicijn begon, waar je kunt beginnen als je meer op kruiden wilt leren vertrouwen als medicijn en geef ik een aantal praktische tips. Luister hier.

Podcast van Anouk Hermanides: over de voedende kracht van planten en de vegan lifestyle
In deze podcast verken ik samen met mijn dierbare vriendin Anouk Hermanides het potentieel van het veganisme, de antwoorden die deze levensstijl geeft op grote wereldse vraagstukken en de waarden die het vertegenwoordigt. En waarom het juist nu zo belangrijk is dat we overstappen op deze levensstijl, hoe het zit met de smaken uit vlees en kaas waar velen zo gehecht aan zijn, en hoe het komt dat er nog altijd gesproken wordt over ‘knuffeldieren’ en ‘productiedieren’. Verder leggen we de verbinding tussen waarden uit het Christendom (Anouk woont in een Christelijk dorp en heeft veel te maken met Bijbelse uitspraken) als ‘gij zult niet doden’ en ‘heb uw naasten lief’ met de waarden uit het veganisme en waarom veganisme de praktische toepassing kan zijn van compassieliefde. Onze conversatie werd de ultieme kerstboodschap. Je kunt ons hier terugluisteren.

Podcast van Op Zoek
In deze podcast praat ik met Marije Dijkstra en Naomi van Ree over mijn reis van vegetarische tiener tot vegan ondernemer, de geneeskrachtige werking van planten & kruiden en het volgen van je intuitie. Luister ons hier terug.

Podcast van Lobke Faasen
In deze podcast praat ik met Lobke, plantaardige dietist en geweldig mens, over mijn eigen duurzame reis. Wat maakte dat ik op relatief jonge leeftijd geïnteresseerd raakte in een leefstijl die vriendelijk is voor Moeder Aarde? Waar haalde ik zo mijn vastberadenheid vandaan om me te verdiepen in een manier van leven die toentertijd nog in de kinderschoenen stond. Daarnaast hebben we het over mijn boekenfabriek, wat voor mij persoonlijk de grootste mijlpaal was in mijn carrière én hoe ik de toekomst van deze planeet voor me zie. Lees en luister hier meer.

Podcast van Growthinkers
Veel vind ik complex en op veel grote wereldse vraagstukken heb ik geen antwoorden kunnen vinden so far, maar als iets me duidelijk en helder is, dan is het dat we als mens de potentie hebben om al dat leeft lief te hebben en er zorg voor te dragen. Hoe en wat? In de podcast van Happinez en Growthinkers hebben we het erover. Dus heb je zin om naar een half uur gebrabbel van mij te luisteren over o.a. het veganisme, het klimaatvraagstuk, Jonathan en mijn ‘duurzame’ boomhut, innerlijke vraagstukken en gaten in onderbroeken, dan is dit je kans . Een klein detail wat je niet kunt zien, Mr. Pooh ligt al die tijd heerlijk op mijn schoot te snurken. Je vindt het interview hier.