Dierbare Vrienden

Met mijn werk als herborist, activist, schrijver en fotograaf hoop ik het licht te schijnen op de prachtige verhalen die Moeder Aarde met ons deelt, zodat we kunnen leren van en ons hart kunnen openen voor de wonderen van deze kostbare planeet en al haar inwoners. Verhalen over de voedende en genezende kracht van planten, verhalen over onze vrienden, de meer dan menselijke wezens, en verhalen over de intelligentie en briljantie van de natuur.

The Plant Pharmacy

ANIMAL SANCTUARY PHOTOGRAPHER

FLORAL NECTAR

PLANT-BASED DOG FOOD

Plant Power

HERBAL MEDICINE

ACTIVIST FOR MOTHER EARTH

The Dutch Weed Burger

WAT IK KAN BIEDEN

BOEKEN MAKEN

Als herborist, planteneter, activist, fotograaf, schrijver, stylist, Yogaveda student/docent, verhalenverteller, radicale denker en voeler en iemand met een groot en kloppend hart voor alle wezens is de vorm van een boek een perfect middel om mijn hart en ziel in uit te storten. Tel daarbij op dat ik hartstochtelijk verliefd ben op het creëren van sferen en het maken van mooie plaatjes, schrijven en de bijzondere plantaardige keuken. Moeder Aarde is behoorlijk briljant; ze geeft ons allerlei bijzondere en medicinale heerlijkheden verpakt in een seizoensgebonden sausje. Sinds 2008 schrijf ik daarom boeken, meestal kookboeken om de plantaardige lifestyle en haar geweldige mogelijkheden in de spotlight te zetten. Ik doe eigenlijk niets liever dan boeken maken en voel me dankbaar op dit moment samen te kunnen werken met de uitgeverijen Kosmos, Tree Books en Orlando.

RADICAAL DENKEN

Radicaal komt van radix. Radix betekent wortel. Radicaal denken en doen betekent dus zoiets als vanuit de kern. Dat boeit mij mateloos. Wat is de kern van de dingen, wat is de essentie? Zowel voor mij, als voor de wereld. Ik wil het weten, ik wil het ervaren en ik voel dat dit belangrijk is. Dat we als mens blijven evolueren, ons blijven afvragen. Ik geloof dat dat ons dichter bij de essentie van het leven zal brengen, dichterbij de antwoorden die we zo hard nodig hebben. Om uiteindelijk op de plek uit te komen waar ieder wezen, plant en dier, gelijk is. En daarom hebben we activisten, radicale denkers, poortrammelaars, systeemkrakers, innerpreneurs en love warriors nodig. Mensen die ongemakkelijke waarheden durven te belichten, vanuit liefde en compassie uiteraard. Ik hoop daar een van te zijn en ik hoop dat jij er daar ook een van bent.

FOTOGRAFEREN & STORYTELLEN

Ik ontdekte in mijn tienerjaren een voorliefde voor de camera, voor het maken van beeld om een verhaal te vertellen. Een beeld kan immers soms meer dan duizend woorden vertellen. Een aantal jaar later volgde ik de opleiding Mediastyling. Mijn liefde voor beeld en gevoel voor sfeer en beleving bloeide daar verder op, wat resulteerde in mijn afstudeerproject Veggie in Pumps. Veggie in Pumps groeide uit tot een platform, een beweging voor een ecofabulous lifestyle. Ecofabulous werd mijn motto en staat voor genieten in stijl met respect voor dier, mens en natuur. Ik werd een stylist vanuit idealisme en bedacht concepten om mensen te verleiden de plantaardige keuken te omarmen en bewuster en liever met de aarde om te gaan. In de jaren die volgden kon ik mijn kwaliteiten verder ontwikkelen door de projecten die ik creëerde en later als co-founder van The Dutch Weed Burger waar ik de basis heb gelegd voor sfeer en beeld. Bij het boek Groente uit Zee besloot ik ook zelf de fotografie te gaan doen, wat ik heb voortgezet in de boeken die volgden. Sindsdien voel ik me thuis bij het richten van de spotlight op de dingen die gezien mogen worden in het theater van het leven. Met nu de spotlight op mijn nieuwste project: Floral Nectar for Honeys.

ONDERSTEUNING BIEDEN

Met liefde ondersteun ik anderen met mijn over de afgelopen jaren vergaarde ervaring, en ben verzot op het creëren van mooie concepten die natuur, plant en dier ondersteunen. Ik schrijf en fotografeer graag. Daarnaast creëer ik met veel plezier bijzondere recepten op basis van planten in samenwerking met vegan chef Maartje Borst. Vanaf jonge leeftijd houd ik mij bezig met de rol van planten bij voeding en genezing. Al jaren experimenteer en veganizeer ik erop los en ben ik bevlogen geraakt van alle prachtige noten, granen, peulvruchten, zaden, groenten, fruit, kruiden en wieren die er te vinden zijn. Vanuit mijn ervaring als mens, vegan, foodlover, herborist, ondernemer, co-founder van The Dutch Weed Burger en Floral Nectar for Honeys en boekenmaker ligt mijn expertise vooral bij het verhaal.

Heb jij een verhaal te vertellen dat een steentje bijdraagt aan Moeder Aarde, de planten en de dieren en wil je dat verder vormgeven? Wil je je verhaal onderzoeken, verdiepen en versterken? Ben je geïnteresseerd in Ecofabulous en plantaardige concepten (en recepten), de werking van medicinale planten, styling en beeld? Dan onderzoek ik graag met je hoe ik je kan ondersteunen.

Herbal medicine is man’s rightful medicine: the powers of herbs cannot be denied. - Juliette de Baïracli Levy

RECENTE BOEKEN

Met FAMILY.EAT.PLANT. ontdek je niet alleen de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families, maar lees je ook alles over de ervaringen én oplossingen van families die je zijn voorgegaan. Doe mee en ontdek de kracht van deze heerlijke, vegan ontdekkingsreis voor jou en je hele familie!

DOG.EAT.PLANT. is DE gids boordevol inspiratie, informatie en recepten om je hond op een veilige en liefdevolle manier te helpen overschakelen naar een plantaardig dieet. En biedt een stevig wetenschappelijk onderbouwd verhaal over het waarom en hoe van plantaardig hondenvoer.

In The Plant Pharmacy – Koken met de kracht van de natuur – laat ik je zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Ik neem je mee op reis door de seizoenen en zet je heerlijke, plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie over de benefits van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten.

Ecofabulous Newsletter

Stay tuned voor plant powered inspiratie & updates

Magazine

 • ZE IS ER: FLORAL NECTAR

  Toen vegan chef Maartje Borst, founder van De Peerdegaerdt Hèlen Sturm en ik bij elkaar kwamen, gebeurden er bijzondere dingen.

 • VRIENDSCHAP IS OOK EEN OPTIE

  Een paar jaar geleden werden er 6 levens gered. Levens die voor altijd veranderd zouden zijn en die de onze voor altijd veranderden.

 • DOG.EAT.PLANT. GOES LA FRANCE

  Oui oui! CHIEN.MANGE.PLANTE est un fait! Het is met grote trots en enorm plezier dat Rick en ik eindelijk dit heugelijke nieuws bekend kunnen maken: DOG.EAT.PLANT. goes La France!

 • NATUURGENEESKUNDE VOOR MENS & DIER

  Na een succesvolle eerste keer, ben ik dankbaar en blij dat de cursus ‘natuurgeneeskunde voor mens & dier’ dit jaar zal terugkeren op De Peerdegaerdt en wel op 10 en 24 september 2022.

 • KRUIDENSESSIE 26 JUNI

  Ik ben vereerd en verheugd dat er weer een kruidensessie op De Peerdegaerdt terug zal keren. Een groot deel van deze sessie bestaat uit theorie en context. De vraag: wat is kruidengeneeskunde zal uitgebreid beantwoord worden.

 • IN DE HAPPINEZ

  Ze luisterde aandachtig en schreef wat dingen op papier. Ik herinnerde me het warme gevoel dat ik had toen ik mijn dromen en verlangens met haar deelde. We hadden zo’n heerlijk, lang gesprek onder het genot van kruidenthee.