The Plant Pharmacy Sessies

Hoe ver de steden ook bij elkaar vandaan liggen, het enthousiasme en de wil om te leren over de voedende en helende kracht van planten was even groot. Ik geef veel in die 2,5 uur en krijg ontzettend veel terug. Terug in de vorm van liefde, hoop en ondersteuning. Samen komen we er wel. Ik geloof dat. Als we maar blijven leren en groeien en ervoor open staan om stil te worden. Want in de verstilling zullen we de antwoorden vinden op die grootse wereldse vraagstukken die op ons bordje liggen. En dit stil worden is waarschijnlijk de grootste uitdaging voor de meesten van ons. Het resoneert niet met de geest van deze tijd. Maar het is het grootste medicijn en het medicijn voor ons hart, ons zenuwstelsel en voor Moeder Aarde.

Het enige wat ik doe in die 2,5 h durende sessies is het belichten van onze aangeboren intuïtieve wijsheid om samen te werken met de natuurlijke wereld om ons heen en laten zien dat ieder wezen een unieke rol speelt in het interverweven web van het leven. We zijn 100% afhankelijk van Moeder Aarde. We luisteren naar haar wetten, ademen haar zuurstof en onze lichamen co-creëren iedere seconde van iedere dag met haar. Ze geeft ons zoveel.

Het is tijd weer vrienden met haar te worden. Dit voor mij is ingebakken in mijn persoonlijke visie op veganisme. Het begint met het zien van andere menselijke en niet menselijke dieren als onze bondgenoten en het verdiept zich richting het opbouwen van een relatie met alles wat leeft, het aanwakkeren van mijn (en ieders) aangeboren intuïtieve wijsheid en het ontwaken uit het menselijke dominante verhaal van deze tijd.

In die 2,5 huur deel ik over de de wijsheid van planten, hoe ze ons ademen, voeden en genezen, hoe we ze kunnen inzetten om balans in ons lijf te hervinden en wat wij daarvoor terug kunnen doen. De eerste stap is dat we op komen dagen en erkennen dat er iets veel groters is, veel briljanter dan wijzelf en toch dat we deel uitmaken van die grootheid, van die briljantie. We zijn eraan en ermee verbonden en het enige dat we hoeven doen is stil te worden om het te weten.

Voorlopige is hiermee de tour bij Dille & Kamille afgerond, maar in september volgt er een in Strijbeek bij Stichting de Nobele Hoeve, daarover snel meer. En wil je de diepte induiken en meer te weten komen over dit verhaal, maar ook over de briljantie van een aantal veel voorkomende planten in onze omgeving dan is er altijd nog mijn boek The Plant Pharmacy.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.