SESSIE THE PLANT PHARMACY – 22 SEPT TE STRIJBEEK


Terwijl ik vorige week werkte aan de opzet voor onderstaande brak ook de Lammas aan. Een natuurviering om de piek van het oogstseizoen te vieren en de aankomende opbrengst van de herfst te eren. Inderdaad mijn tuin heeft haar hoogtepunt beleefd en ik zie langzaam aan tekenen van de terugkeer.
Mijn lijf en geest reageren daarop en ik dronk dit weekend tijdens een zomerse bui met koude windvlagen mijn eerste warme choco sinds lange tijd. Ergens nog te vroeg, maar ik anticipeerde op mijn aanwezige innerlijke verlangen naar rode rozenbottels, zwart-paarse vlierbessen en warme hennep sokken. Wellicht werd dat verlangen ook gevoed doordat ik bezig was met het vormgeven van een heerlijke nieuwe Plant Pharmacy sessie op 22 september, ten tijden van de herfstequinox.
 
In de stijl van de Dille & Kamille sessies en mijn boek The Plant Pharmacy, afgestemd op het betreffende seizoen en dit keer bij de geweldige Stichting De Nobele Hoeve te Strijbeek zal ik gedurende een sessie van ongeveer 2,5 uur een beknopte introductie geven in de wondere wereld van kruidengeneeskunde. Ik vertel over mijn meest dierbare kruidenvrienden, hoe je deze kunt inzetten bij een uch en een kuch, en hoe je simpel en eenvoudig je eigen kruidenapotheek samenstelt. Tevens maken we met elkaar een krachtig elixer van kruiden passend bij jouw karakter en constitutie, en stel je je eigen persoonlijke medicinale thee samen.
 
Planten ademen, voeden en genezen ons. Ze verdienen een hoofdrol in ons leven. Met deze sessie hoop ik de spotlight te schijnen op een prachtig en oeroud verhaal. Een verhaal over de kracht van planten en hoe plantaardige voeding als planetair dieet ons de antwoorden kan bieden op grote wereldse vraagstukken. Met de dieren aan onze zijde en planten op ons bord kunnen we op gebied van dierenleed, klimaat en menselijke gezondheid een hoop positief verschil maken. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is ons openstellen voor de wondere wereld van het plantenrijk en al dat zij ons te bieden heeft, en wij haar. Planten zijn ons rechtmatige voedsel en medicijn en kunnen ons terugbrengen naar de kern van ons bestaan.
 

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.