MAN.EAT.PLANT.

Tussen alle gekte door vieren Maartje Borst en ik deze maand het eenjarig bestaan van onze blog www.maneatplant.com! Wow, een jaar alweer. En…ook is het bijna alweer een jaar geleden dat ons boek MAN.EAT.PLANT. verscheen. We kunnen nu inmiddels met zekerheid zeggen dat we heel veel mensen blij hebben gemaakt, buiken goed gevuld hebben en hebben geholpen bij het upgraden van velen hun plantaardige kooktalenten.

Maar wacht. Twee vrouwen die een boek voor mannen schrijven? Jazeker! Beiden zijn we veganist, dochter en vriendin van. Ook zijn we beiden ondernemer en hebben we de afgelopen jaren gezien en geleerd dat de plantaardige keuken, waar we zo hartstochtelijk verliefd op zijn, voornamelijk makkelijker door vrouwen dan door mannen wordt omarmd (in het algemeen).
 
Of die omarming nu komt vanuit het verlangen om dierenleed te verminderen, het milieu te ondersteunen of gezond te eten, het zijn de vrouwen die in deze beweging meestal het voortouw nemen. Maar veganisme is geen vrouwenbeweging. Het is een beweging voor de dieren, voor de aarde en voor alle mensen. Een te gekke beweging die antwoord biedt op grote wereldse vraagstukken en een keuken kent die gruwelijk lekker kan zijn zonder dat hij gruwelijk is. Toch krijgen we nog altijd opmerkingen over deze keuken van voornamelijk vleesetende heren over vegans en hippie eten en dat de vegan keuken zou bestaan uit salades, chia puddings en sojaproducten. En hoewel dit soort eten zeker onderdeel kan zijn van het vegan dieet heeft de plantaardige keuken natuurlijk veeeeeeeeel meer te bieden! Er valt hier trouwens nog veel meer achtergrond informatie over te delen, maar gelukkig verschijnt er binnenkort een uitgebreid artikel in The Optimist over ons echte en diepgaande verhaal achter MEP.
 
In ieder geval hebben we om die reden een blog, een IG-account en een boek gemaakt en kijken er naar uit nog een jaar vol te knallen met dit platform, waarop we iedere week in het Engels en Nederlands nog meer heerlijke, smaakvolle en met umami gebombardeerde recepten zullen delen. Van ontbijt tot lunch, diner en taart. YOU.NAME.IT, wij zullen het serveren.
 
Heb je het boek al in je handen? Zo niet, je kunt hem vinden in de on- en offline boekwinkels, natuurlijk via mijn store en natuurlijk bij Koffie ende Koeck.
 
En als op de hoogte wilt blijven van ons wekelijkse bombardement aan gewoon heel goed vegan eten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (rechterbalk homepage) of volg ons op Instagram.
 
 
No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.