De Dag van Compassie – 29 Juni – De Nobele Hoeve

Waarschijnlijk heb je inmiddels gehoord over het hartverscheurende rapport van de VN en het nieuws erover zien ontploffen. Terecht en we wisten het al. Het was al jaren zicht- en voelbaar en het werd steeds erger. En dat terwijl we al die tijd op potentieel goud zaten en zitten.
Goud in de vorm van het Veganisme.

Margarit van de Nobele Noeve en ik geloven met heel ons hart dat Veganisme de kracht heeft om de mensheid te veranderen in een liefhebbend en zorgzaam soort. Om dat te bereiken, zullen we diep moeten afdalen en kijken naar hoe we de wereld aanschouwen en welke verhalen we onszelf vertellen, hoe we niet alleen ons lichaam voeden, maar ook onze geest, hoe we voor onszelf en de wereld om ons heen zorgen, maar bovenal moeten we leren om ons hart te openen voor onszelf en voor elk wezen dat leeft op deze prachtige planeet. Dat is geen gemakkelijke taak. Het vereist dat we niet alleen verantwoordelijkheid nemen voor onze daden, maar ook voor onze conditioneringen, ons denken, onze overtuigingen en hoe we oordelen, en onderzoeken waar dit allemaal vandaan komt.

Wanneer we bij de kern van dit alles komen en ons hart openen voor alle wezens die er anders uitzien dan wijzelf, en wezens die aanvankelijk als voedsel werden gezien veranderen in levende, liefhebbende entiteiten, verandert alles.
 
We zullen planten willen eten, niet omdat het een trend is, of omdat iemand het zegt, maar omdat het resoneert met onze diepste innerlijke waarden. Wanneer we planten gaan eten, ervaren we een verandering in ons lichaam. We zullen willen ontdekken welke manier van planten eten het beste is voor ons. Wanneer we onderzoeken op welke manier en wat voor soort planten goed voor ons zijn, gaan we de kwaliteit van die planten onderzoeken, hoe ze ons kunnen voeden en genezen en zullen we meer nieuwsgierigheid naar het plantenrijk beginnen te ervaren.
 
We beginnen voor de planten te zorgen en willen ook dat deze bijzondere entiteiten zich goed voelen. Plots verschuift alles en we willen niet alleen voor de dieren zorgen, maar ook voor de planten en de bomen, voor de bodem, voor het water, voor de wormen, de vogels en de bijen. Onze hart en geest breiden zich holistisch uit en met elke cel in ons lichaam beginnen we voor alles te zorgen en zien we in dat elke entiteit een unieke rol te spelen heeft in het verweven web van het leven. Onze prioriteiten beginnen te veranderen en plotseling zien we dat als we ons goed willen voelen, alles en iedereen zich goed dient te voelen. Maar wil alles en iedereen zich goed voelen, moeten we onszelf gezond en gelukkig voelen. Veganisme heeft het potentieel om ons door de vallei van pijn en lijden te leiden, zodat we kunnen opstaan als de medelevende zielen die we zijn in onze kern.
 
Vanuit compassie kunnen we en zullen we opstaan en daarmee antwoord geven op de grote wereldse vraagstukken die nu voor ons liggen. Wij geloven dat dit kan en willen dit potentieel graag met jullie delen en roepen daarom 29 juni uit als De Dag van Compassie!
 
Om deze dag invulling te geven bieden wij een mooi en verfijnd programma aan op de Nobele Hoeve. Een dag waar we in contact kunnen staan met de prachtige wezens die op de Hoeve wonen, een yogales kunnen volgen, kunnen luisteren naar een lezing over de geneeskracht van planten en vooral kunnen genieten met elkaar van al dat leeft.
 

Ben je erbij?

Het Kan Wel schreef er dankzij Roanne nog een mooi artikel over. Dat kun je hier lezen.

Hieronder alle informatie:

Wanneer:
29 juni

Waar:
Stichting de Nobele Hoeve, Strijbeekseweg 34, Strijbeek

Tijden:
10.00 – 15.00

Programma:
10.00-12.00 – yogales door Margarit Gerrits met aansluitend een lezing van Lisette Kreischer over de kracht van planten als voedsel en medicijn. Wil je hieraan meedoen, neem dan je eigen yogamat of een grote handdoek mee. Ervaring is niet vereist, alleen een open hart. Margarit zal een zachte invoelende les geven, gefocust op het hart, waarbij je de mogelijkheid krijgt diep af te dalen in je eigen wezen en potentieel.

Vervolgens zullen we een meditatieve wandeling maken over het landgoed waarbij Margarit ons kennis laat maken met de bijzondere wezens die hier wonen. Aansluitend is er de mogelijkheid te genieten en wat lekkers te bemachtigen (waaronder kruidenthee, vegan taart van Koffie ende Koeck en bitterballen van The Dutch Weed Burger) op het Nobele Hoeve marktje en tevens kennis te maken met Roanne van Voorst en haar nieuwe boek ‘Ooit Aten We Dieren’.

Aanmelden: Wil je bij de yogales, lezing en stilte wandeling aanwezig zijn, meld je dan even aan via info@denobelehoeve.nl .
We vragen 5,- per persoon, meer mag ook ;-), om hierbij aanwezig te zijn. Deze donatie gaat 100% naar de verzorging van de dieren op De Nobele Hoeve. **Let op: dit eerste deel zit inmiddels vol. Het Nobele Hoeve marktje is vanaf 12.00 vrij om te bezoeken.

We hopen je daar te zien!

Liefs,
Margarit & Lisette


*Foto van Willem & Margarit door SimoneMichelle Fotografie

10 Comments
 • Harry Kreischer
  Beantwoorden

  Ik kom graag…

  7 mei 2019 at 13:28
 • Joanne Nihom
  Beantwoorden

  Woon in het buitenland en ben er dan niet. Wat jammer … had er graag bij willen zijn.

  8 mei 2019 at 18:47
 • Evelien Philippa
  Beantwoorden

  lijkt mee heel gezellig – ik wil er bij zijn!

  9 mei 2019 at 11:04
 • Monique
  Beantwoorden

  Lijkt me een fijne ervaring én de Nobele Hoeve stond al even op mn lijstje. Het ligt alleen niet echt dichtbij dus ik ga even kijken hoe ik dit kan waarmaken.

  Hopelijk tot ziens!

  10 mei 2019 at 04:36
 • Renée jager
  Beantwoorden

  ik kom ook graag

  12 mei 2019 at 15:31

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.