BEELD, TEKST + SITE DE NOBELE HOEVE

Margarit Gerrits is een vrouw wiens werk mij zeer dierbaar is; de verhalen vertellen die er toe doen. De verhalen over de niet-menselijke dieren, over hun briljantie en over hoe we allemaal naast elkaar kunnen leven in harmonie, terwijl we genieten van de voedende kracht van het plantenrijk. Het is mijn missie in het leven om deze verhalen te versterken.

Dus toen de corona-maatregelen in 2020 hun eigen effect op mijn bedrijf bleken te hebben, besloten mijn partner Jonathan en ik iets nuttigs te doen met de tijd en ruimte die beschikbaar kwam als resultaat van deze maatregelen. We besloten om voor De Nobele Hoeve een nieuwe website te bouwen, welke in augustus 2020 online ging.

De website is het resultaat van een heel fijn proces. Het was zo leuk om Jonathan’s jarenlange technische ervaring via zijn bedrijf Object Guild te combineren met mijn door de jaren heen verzamelde vaardigheden en deze in te zetten voor iets dat daardoor kan groeien.

Het was bijzonder en leerzaam om met Margarit uit te wisselen, om in te tappen op haar dromen, ideeën en visie en om die vervolgens met de pen en camera om te zetten in woord en beeld. Het was genieten geblazen om samen met haar alle dieren op het erf te bezoeken en vast te leggen op de gevoelige plaat. Het was een heerlijk creatief proces om Margarit’s prachtige verhaal zo te vertellen dat het mensen in beroering zou brengen en zou laten zien hoe wijs, intelligent en eigen ieder individueel dier is.

Ik kan zoveel meer vertellen over dit proces en over Margarit’s werk, maar ik denk dat je er gewoon over moet lezen en het zelf moet zien. Dus surf vooral en graag naar de nieuwe website van Stichting de Nobele Hoeve, lees over die mooie plek ergens diep in de lage landen, onder de rivieren en in het hart van de intensieve veehouderij. Een magische plek waar het zonlicht wordt gefilterd door dansende bladeren, waar de lucht is gevuld met vrolijke liedjes en waar alle grote en kleine wezens hun natuurlijke leven leiden.

En mocht je nog een centje in de hennepsok achter de hand hebben, wellicht wil je deze nodige organisatie dan ondersteunen met een eenmalige, of langer durende donatie. Ik weet nu al dat Willem, Bram, Mekje, Otje, Mila, Eefje, Babs, Gritje, Setje, Lea, Veertje, Martje, Pluckje, Timo, Finn, Bietje, Duco, Nathalie, Caatje, Ceesje, de rammen bende, Ben, Henk, de hanen band, Joep en Margarit je ontzettend dankbaar zullen zijn.

 

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.