EEN WERVELENDE WERELD OP HET LANDJE IN DRENTHE

Er gebeurt hier zoveel. Het is zo’n mooie wervelende wereld. Complexe geuren van bloemen, wilde wuivende grassen, moeder uil die het overzicht houdt en Hansje, een klein haasje dat op ons landje vertoeft, die gretig gebruik maakt van de gemaaide paden. Mijn hart loopt over van deze rijkdom.

Ondanks dat we nu meer dan een jaar uit een koffer leven, onze inboedel nog in dozen staat, we de schuur volledig hebben moeten poetsen en dichten omdat die lieve ratten hadden bedacht dat zo ongeveer alles wat er staat wel nestmateriaal of eetbaar is (of een toilet 😅🙈) en de duurzame verbouwing steeds wordt uitgesteld vanwege drukte aan de bouwkant vermaken we ons kostelijk, want de basis is zo goed en de plek zo fijn. Het is een hint naar een wereld waarin ik altijd heb geloofd, waarvan ik voel dat het mogelijk is, gelaagd met alle complexiteiten die daarbij horen. Want het leven is niet perfect en de realiteit rijk aan grijstinten. Het is een soms heerlijke, soms gruwelijke en ook briljante chaos, vaak groots en meeslepend (ken je de film La Grande Bellezza? Tip voor de zomer, heerlijk groots en meeslepend), maar dankzij deze plek iets om me toe te kunnen verhouden.

Na de verbouwing en wanneer mijn plantatelier af is, hoop ik het te kunnen delen, hier De Plantaardige Wandeling aan te kunnen bieden en mooie kruidenpreparaten te ontwikkelen. Er is veel aan het broeien, maar alles op zijn tijd. Nu eerst observeren, leren en genieten. Tot zover weer even een update uit het Drentse 🏡💚🌱✨️🙏🏼, ik hoop dat alles goed met je gaat!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.