HEKSENMONUMENT, EEN GEËNGAGEERD PAMFLET

Die lieve Susan Smit vroeg me wat woorden te schrijven voor het krachtige pamflet genaamd Heksenmonument. Susan’s verzoek kwam precies op tijd.

Waar Nationaal Heksenmonument voor staat ligt me nauw aan het hart en leeft in me voort. Dus het was me ongelooflijk dierbaar bij te kunnen dragen aan zo’n ontzettend krachtige beweging.

Ik schreef een stuk dat rechtstreeks uit mijn hart kwam. Ik had een rondje buitengelopen op een koude winterdag, stookte thuis het houtvuur op en begon te schrijven. Over de wilde wereld, de vriendschappen met allerlei soortige wezens die ik mede dankzij het veganisme heb kunnen sluiten en het op subtiel niveau luisteren naar leden van het plantenrijk.

Allerlei bijzondere auteurs hebben aan het pamflet meegewerkt en het is uitgegeven door de even bijzondere Lebowski Publishers. Heksenmonument is een geëngageerd pamflet dat aandacht vraagt voor de heksenvervolging en hun culturele erfenis. Het is een oproep tot eerherstel en roep tot verandering. Het is een ode aan alle natuurwerkers, sensitieven en gevoelige harten. Zij die toen en nu voorbij de kerk en wetenschap voelen dat de aarde spreekt. Dat de maan navigatie biedt. Dat ze onderdeel zijn van een levende Aarde en niet van een patriarchaal systeem. Zij die waarschijnlijk zo’n 4 eeuwen terug in vlammen zijn opgegaan en zij die zich vandaag de dag dankzij dit residue nog steeds niet veilig voelen.

Ga het pamflet lezen! Het creëert nu al een ongelooflijk krachtveld ✨️💚🙏🏼.

Bijzonder veel dank aan Susan, Bregje Hofstede en Manja Bedner ❤️

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.