PLANTAARDIGE RECEPTEN VOOR EERLIJK ETEN

Werken met planten en veganistisch eten betekent niet alleen je buik vullen met allerlei heerlijkheden en voedzame goedheid. Het betekent voor mij ook werken, schrijven, stylen en eten met en voor geweldige mensen en organsaties zoals Judith Verkuil en Max Havelaar. Dankbaar en gezegend voel ik me dan ook om voor het boek Eerlijk Eten 1o plantaardige en fairtrade recepten te hebben mogen ontwikkelen.

Fairtrade is meer dan bananen, koffie en chocola. Fairtrade is duurzaam en vooral lekker. Eerlijk eten gaat over genieten van producten met een goed verhaal; voor welke producten kies ik tijdens de dagelijkse boodschappen zodat iedere schakel in de productieketen fair behandeld wordt? En hoe bereid ik er in een handomdraai lekkere gerechten mee? Aan de hand van tachtig makkelijke en smaakvolle recepten word je meegenomen in de wereld van Eerlijk eten en het verhaal achter al die mooie producten. Door fair te eten maak je een verschil voor boeren in ontwikkelingslanden die veel producten produceren die we dagelijks eten. Eerlijk eten staat boordevol inspirerende recepten voor ontbijt, smoothies, lunch, avondmaal en verrassende cocktails, samengesteld door allerlei foodies, waaronder ikzelf.

De opbrengst van dit boek gaat naar een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka waar de theearbeiders hun kinderen naartoe brengen wanneer zij gaan werken.

‘Dit kookboek combineert mooie en eerlijke ingrediënten van ver met goede producten van eigen bodem. Gezond en gemakkelijk leren koken, wie wil dat nu niet?’ – Floortje Dessing

 

 

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.