FLORAL NECTAR BIJ BINNENSTE BUITEN

Van Drenthe tot Strijen. Twee plaatsen in Nederland die misschien ver uit elkaar liggen, maar vergelijkbaar zijn in de zin dat beide een huis en wat grond herbergen die verzorgd worden door mensen die een diepe liefde delen voor de wezens van Moeder Aarde, van worm tot bij, van plant tot boom, van dier tot mens.

De eerste is de provincie waar ik nu woon. De tweede is het dorp waar een plek ligt waar ik een paar jaar geleden mijn hart aan verloor.

Wat een geluk dat ik De Peerdegaerdt en The Happiest Healthy Farm heb mogen leren kennen. De laatste is een innig verlengstuk van de eerste, de eerste is een toevluchtsoord en veilige haven voor menselijke en meer dan menselijke wezens.

En ik ben niet alleen verliefd geworden op de plek, maar ook op de mensen die er elke dag weer zijn om onvermoeibaar steun en troost te bieden aan kinderen met een ‘rugzakje’, op alle dieren, waarvan velen gered zijn uit gruwelijke leefomstandigheden, op de prachtige verscheidenheid aan bomen, kruiden, bloemen en planten die op het land groeien en… op Hèlen, mijn lieve en geweldige vriend. Ik ben zeer vereerd haar te kennen, van haar te leren, door haar te worden ontvangen op haar landgoed, de dieren kruidenverzorging te mogen bieden en uitnodiging na uitnodiging te ontvangen om samen te creëren. Ik heb geschreven en gefotografeerd, de dieren ondersteund met kruidentheeën en tincturen en tot mijn grote plezier hebben we samen met briljante vegan kok Maartje Borst en Joost Verbakel het gouden kruidenbrouwsel Floral Nectar for Honeys gemaakt.

Het is dan ook met grote vreugde om te delen dat Binnenste Buiten samen met chef kok Nadia een prachtig portret heeft gemaakt over Hèlen, De Peerdegaerdt, Floral Nectar en ons werk samen. Dat item kun je hier terugkijken.

En vanuit de moestuin kookte Nadia een heerlijke maaltijd met onze nectar. Dat recept vind je hier.

Nog maar net de wereld in en al op zo’n manier prachtig geportretteerd worden, geeft ons een nederig en dankbaar gevoel.

*Foto’s door Shot by Sheena

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.