ZE IS ER: FLORAL NECTAR


Toen vegan chef Maartje Borst, founder van De Peerdegaerdt Hèlen Sturm en ik bij elkaar kwamen, gebeurden er bijzondere dingen.

Met een liefdevol hart voor de creaties van Moeder Aarde, begonnen we aan een meanderende reis om de meest verrukkelijke plantaardige nectar te vinden die een positieve bijdrage levert aan de menselijke en meer dan menselijke wereld.

Samen verkenden we The Happiest Healthy Farm; een plek gezegend door een harmonieus verbond. Het land waar wezens vrij zijn en bomen liederen van zusterschap fluisteren; waar de kleurrijke bloemen een overvloedige natuurlijke apotheek bieden voor de twee- en viervoeters en gevleugelde helden.

Na aandachtig naar de wilde wezens te hebben geluisterd en kruiden en vruchten van de plek te hebben geproefd was onze zoektocht compleet. Het was hier, op het land van The Happiest Healthy Farm, dat Floral Nectar for Honeys werd geboren; een honing-achtig brouwsel gemaakt van onder andere appels en peren uit een honderd jaar oude boomgaard en geneeskrachtige planten, geïnspireerd door de seizoenen en in dienst van bestuivers en de Aarde. Dankzij ondernemer Joost Verbakel en schrijfster Maria Diaz konden we deze bevinding in een mooie vorm gieten.

Floral Nectar for Honeys is een diep gouden honingachtig brouwsel en komt in vijf verschillende smaken. Elk verrijkt met verschillende geneeskrachtige planten, vier zijn afgestemd op de seizoenen, en één bevat ze allemaal. De nectar is gemaakt van onbespoten ingrediënten. Geniet ervan zo vanaf een theelepel, in een kopje kruidenthee of bijvoorbeeld over een schaaltje warme pap.

Planten ademen, voeden en genezen ons sinds het begin der tijden. Het is dankzij hen en hun voedende en geneeskrachtige eigenschappen, dat wij hier zijn. Om onze eed om terug te geven aan de Aarde na te komen, hebben wij de ingrediënten voor deze nectar dan ook zorgvuldig gekozen. De hoogste kwaliteit medicinale planten die wij gebruiken, bieden bestuivers ook een feest voor hun reis over het land.

Wij geloven dat alleen door de daad van wederkerigheid de regeneratie van onze planeet kan plaatsvinden; op een manier dat wij, en de wezens waarmee we de Aarde delen, ondersteund kunnen worden. Hoe dat er precies uitziet blijft een groter vraagstuk en zoektocht, maar we komen opdagen.

Dus, hoe geven we terug? Door het land te laten rusten, door de bodem te voeden met plantaardige en biologische rijkdom, door voedsel te bieden aan de gevleugelde wezens en een veilige haven voor tweedekansdieren, en door zelf biologisch en plantaardig te consumeren. We luisteren, observeren en leren van de natuur. Daarnaast… honing is van de honingbij en niet van ons en wij hopen dan ook met deze heerlijke zoetheid bij te dragen aan het belangrijke verhaal van bio-diversiteit, waarbij alle wezens gezien worden als belangrijk onderdeel van een briljante, intelligente en levende planeet. Een planeet die ons zoveel geeft. Laten we haar eren en vieren, en zorgzaam met haar omgaan.

Meer weten? Neem een kijkje op www.floralnectar.earth

Luister hier naar het gezellige gesprek tussen Helen, Chris Natuurlijk en mijzelf op Radio Rijnmond over Floral Nectar (vanaf 16 min 30).

En zie hier ons product schitteren in de uitzending van Binnenste Buiten.

 


No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.