Geen Vis, Wel Weed


Nog altijd hoor ik veel mensen zeggen dat ze vegetariër zijn, maar toch vis eten. Ze hebben geleerd dat we vis (vooral vette vis) ‘nodig’ hebben vanwege omega 3, etc. En misschien zijn ze gewend aan de smaak. Ogen worden gesloten voor het feit dat ook vissen levende, bewuste wezens zijn.

Wezens die ademen, voelen, zich herinneren en slim zijn. Ze kunnen snel leren, communiceren en, zoals alle dieren, hebben vissen verschillende persoonlijkheden. (Leer meer over vis via We Are Veganuary) Ondanks dit alles blijven mensen deze prachtige wezens eten. Vissen zijn een van de meest mishandelde diersoorten op aarde en een van de meest noodzakelijke om op zijn zachts gezegd te respecteren.

Vissen zijn een goed voorbeeld van hoe extreem belangrijke (alle) dieren zijn voor de aarde, voor het milieu, en zoveel waardevoller levend dan dood.

Bekijk deze mooie, pijnlijke en sterke TEDTalk van Sylvia Earle, ocean wetenschapper en conservator. Als je vis eet en oprecht wilt worden geïnformeerd, bekijk deze talk. Als je veggie of vegan bent en mensen wilt uitleggen waarom deze waterwezens geen voedsel zijn, bekijk deze talk. Als je geïnspireerd wilt worden om beter te doen, om bij te dragen aan Moeder Aarde, om op te staan voor de natuur, bekijk deze talk.

Het gevolg van het eten van vis is enorm, het lijden is immens. ‘Geen water, geen leven, geen blauw, geen groen’. We moeten beginnen met het zorg dragen voor het grootste levensondersteunende systeem dat we hebben, door het te laten herstellen, door het te laten genezen van de schade die de mensheid heeft aangericht. We hebben maar één kans om het goed te doen door met haar samen te werken, in plaats van tegen.

Wil je aan je omega 3 komen en wens je die zee-achtige smaak in je maaltijd? Eet zeewier. Zeewier heeft het allemaal. Dit is de reden dat we The Dutch Weed Burger hebben gecreëerd en Groente uit Zee geschreven. In Groente uit Zee verkennen we de wondere wereld van eetbare zeewieren en zeegroenten. Deze planten zijn niet alleen goed voor je, ze hebben ook het potentieel om onze voetafdruk drastisch te verminderen – voor de planeet. Groente uit Zee is de alles-in-een gids voor de meest keukenklare soorten van deze opmerkelijke superfood (boordevol voedingsstoffen!) – Wakame, Kombu, Dulse, Zeekraal en vele anderen.

Wil je je inzetten? Eet je weeds en bescherm de vis. Check ook:
 
De tijd is nu!

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.