Paardenbloem liefde

Daar is ze dan weer. Met haar gele schittering verblijdt ze mijn wereld.

Paardenbloem is een welkome bondgenoot en een zeer dankbare lerares. Via haar kunnen we veilig het potentieel van de wilde planten opnieuw leren ervaren. Op deze manier helpt ze ons om de schoonheid en overvloed te herinneren die achter en onder de verhalen liggen die we onszelf vertellen. Ze laat ons zien hoe we echt van de natuur kunnen leren en met haar kunnen werken zoals we dat door de geschiedenis heen hebben gedaan en hopelijk nog vele eeuwen zullen doen.

Paardenbloem is inderdaad een typisch lentekruid dat vooral de hele stofwisseling verbetert, de spijsvertering en nieren stimuleert, een prachtig tonicum voor de lever en galblaas is en een boost geeft aan het hele lichaam.

Alles van haar is eetbaar en als je haar in je tuin hebt, dan weet je wat voor een krachtpatser ze is. In de lente is ze een van mijn favoriete planten vrienden. Ik geef haar ruimte en een goede, gezonde grond en op haar beurt steunt ze me tijdens mijn voorjaarsschoonmaak. Ik knabbel elke dag op ongeveer 5 van haar bladeren gedurende ongeveer vier weken. Ik reinig mezelf met een tinctuur van haar wortel gedurende een periode van drie weken (niet voor de zwangere dames) en geniet van een prachtige siroop gemaakt van haar bloemen.

Meer over Paardenbloem en andere medicinale groene bondgenoten in mijn boek The Plant Pharmacy en tijdens de workshop bij Plantastic Health Hub en lezing op het Happinez Festival 2019.

Op de foto die bijzondere paardenbloemsiroop waarvoor het nu het juiste moment is om naar buiten te gaan en die prachtige gele bloemen te oogsten. Je vindt een vegan recept voor de siroop in mijn boek. Geniet ervan!

2 Comments
  • Christa Litjens
    Beantwoorden

    Wat een mooi artikel weer Lisette en ook de foto is weer práchtig! Dank je wel, ik ga deze proberen te maken! 😉

    1 april 2019 at 21:38

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.