PLANTEN VERDIENEN DE HOOFDROL IN ONS LEVEN

Afgelopen 1,5 maand kwam mijn boek The Plant Pharmacy tot leven tijdens de workshops die ik gaf bij Dille & Kamille en Plantastic Health Hub. Gedurende 2,5 uur deelde ik mijn persoonlijke ervaring met planten als voedsel en medicijn. Ik portretteerde 13 van mijn dierbare kruidenvrienden die me over de afgelopen 17 jaar al zo vaak hebben geholpen en ondersteund en ik nodigde de gasten uit om te ervaren hoe makkelijk en bijzonder het is om je eigen persoonlijke tinctuur samen te stellen.

Onbeschrijfelijk dankbaar voel ik me voor de ontmoetingen die ik had met de deelnemers. De liefde en het enthousiasme dat vrijkwam tijdens die 2,5 uur bevestigde me de kracht en het positieve effect van planten op mensen wederom. Mijn dank is groot aan iedereen die van de partij is geweest en zich open heeft gesteld om te luisteren naar mijn gebrabbel.

Ik sluit hiermee een bijzondere wintertijd af. Een die me veel inzichten en mogelijkheden heeft geboden. De workshops zal ik zeker voortzetten, maar iets minder frequent dan afgelopen 1,5 maand. Er volgt sowieso nog een workshop op 13 april bij Plantastic Health Hub en ik zal spreken op Happinez Festival 2019: The Now Age over mijn leven op de kracht van planten.

Daarnaast geef ik doorlopend advies via mijn ‘praktijk’. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, zie daarvoor mijn webshop.

Hoe langer ik dit werk doe, hoe meer bevestigd wordt voor mij dat wat ik al zo lang en zo diep intuïtief voel; planten verdienen een hoofdrol in ons leven. En dat mocht ik nog even teruglezen in het Medisch Dossier, waarin een prachtig interview verscheen met mij over de geneeskracht van planten door schrijver Yildiz Celie.

Ik hoef gelukkig dit keer niet uit de winter te kruipen. De lente sleurt me eruit. Waar de winter me alle ruimte bood om naar binnen te gaan, terug te keren en in stilte te zijn, begint nu alles in rap tempo in beweging te komen. Van creatieve ideeën tot paardenbloemen. Wat een krachtpatsers zijn ze toch, die seizoenen. Alles, maar dan ook alles wat we moeten weten, kunnen we aflezen aan de wetten van de natuur. We hoeven er alleen maar voor te observeren en te luisteren naar onze subtiele, maar onmiskenbare verbinding met de natuurlijke wereld in onszelf en om ons heen.

Ik wens je alle goeds en een hele mooie transitie de winter uit en de lente in.

Voorwaarts gaan we.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.