Vegan Magnum

Holy moly, en toen voelde ik me even een prinses met zo’n Royal Treatment. Persoonlijk werd gisteren door Magnum bij mij thuis een prachtig doosje overhandigd met initialen en al. Gewikkeld in een goud papiertje schitterde de vegan versie van dit beroemde ijsje.

Nu ben ik niet zo van het promoten van producten als men erom vraagt (wat Magnum ook niet vroeg hoor). En ik ben nogal van de kleine duurzame bedrijfjes en seizoensgebonden, natuurlijk en biologisch eten. Maar toen ik werd gevraagd of ik thuis een vegan Magnum wilde ontvangen, zei ik volmondig ja en klopte mijn hart vol verwachting. Ik weet namelijk nog het moment dat ik dit ijsje afzwoor, dat was de dag dat ik vegan werd. Ik weet ook nog goed waar ik en velen met mij vandaan komen. We hebben hard gewerkt, weerstand gekregen, inclusief veel sjit over ons heen. Ik schreef het gisteren ook in mijn post. Eens werden we gezien als sentimenteel, nu een groeiend verzet. Er moet nog zoveel gebeuren, maar er is ook gelukkig zoveel aan het veranderen.

Jarenlang heb ik me tegen veel dingen verzet, om verandering te bewerkstelligen. Tot ik op een moment voelde dat het niet om weerstand en verzet ging, maar het herschikken van de dingen zodat verandering mogelijk kan worden gemaakt en dat iedereen daarin een rol heeft te spelen. Ik leerde veel van de inzichten van Tobias Leenaert en zijn boek ‘How to Create a Vegan World’. De puzzel moet gelegd worden en ieder puzzelstukje moet passend worden gemaakt. De grote bedrijven moeten dus ook mee en wij kunnen daarbij helpen.

Dat Magnum met een vegan variant komt, dat zelf echt met heel veel trots en plezier lanceert en ook nog eens het V keurmerk groots op de voorkant van de verpakking zet, is voor mij een signaal dat we goed bezig zijn en vooral zo door moeten blijven gaan. En ook al is het een klein stukje van de puzzel, het doet mijn hart de woorden zingen ‘een vegan wereld is mogelijk’. Want ik heb deze vegan Magnum zojuist geproefd en in alle eerlijkheid, het is een heel lekker ijsje, dat zomaar op een dag inhoud kan bieden voor alle andere Magnums waardoor het V keurmerk op de voorkant niet eens meer nodig is, omdat ze gewoon allemaal van plantjes worden gemaakt en vegan het normaal is geworden. Laat het zo mogen zijn en laat Magnum vooral zichzelf en de andere grote bedrijven inspireren om mee te bouwen aan die gedroomde vegan wereld.

Ik snoep even verder…

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.