The Dutch Weed Burger Joint

Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar buiten over het glinsterende water van het IJ. Het is warm op The Dutch Weed Burger werkboot en bijna angstig stil. Alleen Pooh is mijn gezelschap op deze vroege maandagochtend en die ligt zeer ontspannen naast me. Ik hoor wat geritsel van de bladeren rondom de boot en zachtjes op de achtergrond wat ochtend chit-chat van de omliggende boten. Is het stilte voor de storm? 

Is iedereen soms ingetuned op het feit dat we woensdag onze Joint gaan openen? Vast niet, maar het voelt wel zo. Het voelt alsof de wereld heel even alleen om deze happening draait. Dat komt waarschijnlijk omdat het leven van mij en mijn teamleden de laatste maanden inderdaad vooral heeft gedraaid om het openen van onze lang verwachte droom: The Dutch Weed Burger Joint. De stilte is fijn, bijna meditatief, ik ben samen met Pooh en voel een gezonde kriebel in mijn buik. Het is echt zover.

Aanstaande woensdag,  21 juni, midzomer, openen we onze allereerste Joint. Pal achter de Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West. Geen coffeeshop, maar een vegan-seaweed-fastfood-bar: een wereldprimeur. Een plek waar je van ‘s ochtends tot s’ avonds easy going kunt eten en een biertje kunt drinken met vrienden of juist een snelle hap kunt halen. Het menu is honderd procent plant-powered, verrijkt met zeewier en micro algen van o.a. zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde.

Met veel liefde en plezier heb ik de afgelopen twee maanden met diverse bijzondere mensen aan dat menu gewerkt en het resultaat zijn nieuwe plant-based fastfood ‘klassiekers’ zoals Seawharma, The Dutch Weed Dog en Wish ‘n Chips.

The Seawharma bestaat uit gegrilde seitan en Zeeuws zeewier op smaak gemaakt met Arabische specerijen. Opgerold in een traditionele flatbread, gevuld met sla, rode paprika, komkommer, rode kool pickle en knoflook Weed Sauce. Geserveerd met romige Tahini Sauce.

 

The Dutch Weed Dog is de nieuwe vegan pitbull onder de dogs, gemaakt van seitan en verrijkt met Royal Kombu flakes en chipotle. Op z’n allerbest geserveerd met rode zuurkool, augurk, gebakken ui en een ongekend lekkere Green Algae Mustard en Spicy BBQ Sauce.

Wish & Chips is Vegan seafood at your service! Deze zee-ige hap bestaat uit onze goud groene, zilte en crunchy Weed Bites, heerlijke friet van friethoes en natuurlijk een flinke schep van onze beroemde Weed Sauce.

 

Uiteraard schitteren er nog tal van opties op deze bijzondere menukaart en kunnen alle happen verlekkerd worden met allerlei prachtige vegan sauzen en condimenten zoals Japanse miso met Hollandse ingrediënten, vegan kimchi en Indian Lime Pickle.

Daarnaast presenteer ik graag nog een paar pareltjes. Een fastfood menu is natuurlijk niet compleet zonder een romige milkshake. Vandaar dat ik je met veel plezier laat kennismaken met onze Mylkshakes met namen als Supercalifragilistic StrawberryBadass Banana with a punch of Vanilla en Fearless Chocolate Fudge. We blenden ze ter plekke voor je met Amsterdamse vegan ijs van de IJsmakerij en havermelk. Dus kom langs en slurp jezelf vegan met deze goddelijke shakes.

En dan het kersje op de kokosslagroom. Na al dat heerlijke plant-powered fastfood wil je natuurlijk genieten van lekkere vegan sweets. En dat kan! Met veel plezier presenteer ik onze nieuwste creaties: sWeeds . Kom je verlekkeren aan onze Space barGalaxy doughnutCinnamon sugar doughnut en Chocolate fudge brownie. Dit zijn ambachtelijk bereide zoete zaligheden die heel goed samen gaan met een heerlijke kop biologische koffie van Keppler. Wil je een lekkere latte of cappu, dan schuimen we met Bonsoy sojamelk of Oatly havermelk. Thee serveren we van April en ook onze drankkaart is alles behalve saai. Vegan bier, Vin Nature en bijzondere drankjes zullen alle gerechten meer dan zeker nog meer verrijken.

Zit er suiker in onze sWeeds en Mylkshakes? Yes (biologische bruine bietsuiker o.a. in de sWeeds). Gluten in ons brood, for sure. Werken we met soja, alleen non GMO. Gebruiken we geraffineerd spul? Not really (namelijk wel bloem voor de broodjes). Gebruiken we kunstmatige kleurstoffen, zeker niet. Gebruiken we ergens iets van dierlijke producten, think again, HELL NO! Ons streven is goed, lekker, plantaardig fastfood en waar mogelijk biologisch. We richten met The Dutch Weed Burger en de Joint op een paradigma-shift, waarin plantaardige voeding niet meer dan normaal is. ‘Serving positive change’ is dan ook het credo van deze nieuwe parel in onze hoofdstad. Door het streetfood concept kan iedereen op een toegankelijke manier kennis maken met de plantaardige keuken. De Joint is er namelijk niet alleen voor veganisten en vegetariërs; iedereen die van lekker eten houdt is super welkom! We gaan voor prikkelen, inspireren en transformeren! Dus kom langs! 

NOOT: 21 Juni openen we dus ECHT! De openingstijden zullen hoogstwaarschijnlijk worden: Woensdag, donderdag en zondag 11.00 – 21.30 uur en vrijdag en zaterdag 11.00 – 22.00 uur. Je vindt ons aan de Nicolaas Beetsstraat 47 in Amsterdam Oud-West op de hoek met de Hasebroekstraat.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.