VLAM IN DE PLANT, HET VEGAN BBQ BOEK

We hebben een nieuw boek gemaakt! Geschreven voor Sam en haar varkensgenoten. Want met de lente in aantocht ruiken we al weer bijna de gebrande kolen en wat er veelal op de roosters erboven ligt; de wezens die zo graag hadden willen leven. En dat steekt het vuur in ons hart aan en zet ons aan het werk.

Dus sleep Maartje haar messen en stelde ik mijn camera scherp, om samen vervolgens de pagina’s te vullen van… VLAM IN DE PLANT. Een vrolijk boek met activistisch randje rijk aan heerlijke groente recepten, een prachtig voorwoord van Karen Soeters en een ode aan lieve Sam.

Maartje en ik ontdekten de rijke plantaardige keuken jaren geleden en zijn bij elkaar opgeteld meer dan 38 jaar vegan voor de dieren. Het was een prachtige bijkomstigheid dat deze manier van leven ook een stuk beter voor de aarde en onszelf bleek te zijn. Wat we niet direct hadden verwacht was dat deze keuken ons vervolgens enorme smaakexplosies bracht! We werden groot en sterk op de kracht van planten en verleid en verlekkerd door die prachtige smaken en texturen. Inmiddels voelen we het als onze missie om de potentie van deze keuken naar buiten te brengen. Maartje met de pollepel en pen, ik met de pen en camera.

De populariteit van de BBQ is al jaren enorm groot en we voelden dat het tijd was om voor eens en voor altijd dat voor velen saaie imago van groente naar het verleden te bonjouren en planten naar een grote hoogte te tillen door ze in vuur en vlam te zetten. De plantaardige keuken verdient de spotlight. En de BBQ is een fantastische tool om groente ontzettend veel smaak te geven. Door groente te bereiden op de BBQ met de juiste kruiden, verrijk je je keuken met waanzinnige smaken en draag je tegelijkertijd bij aan minder leed. Dus laat je verleiden en verlekkeren door de overvloed aan groente, granen, peulvruchten, noten, zaden, paddenstoelen, wieren, fruit en kruiden en zet die vlam in de plant!

‘Heerlijk genieten van het “nieuwe vlees” zonder knoop in je maag’ – Jaap Korteweg, Oprichter De Vegetarische Slager

Vlam in de Plant had niet tot stand kunnen komen zonder varken Sam, Karen Soeters (die ook een prachtig voorwoord voor dit boek schreef), stichting Melief, House of Animals, Diewertje van Wering en natuurlijk Kosmos Uitgevers. We zijn allen bijzonder dankbaar.

Vlam in de Plant is hier te bestellen en bij alle (online) boekhandels.

 

Vlam in de plant | De lekkerste vega(n) recepten voor op de BBQ | Auteurs: Lisette Kreischer & Maartje Borst | ISBN: 9789043931151 | Prijs: €25,99 | Verschijnt op 26 maart | Kosmos Uitgevers

 

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.