VLAM IN DE PLANT


Met in Vlam in de plant laat je groenten schitteren op de grill. Van overheerlijke drumsticks van oesterzwam, roasted broccoli met romesco tot gegrilde perziken met custard en frambozen en alle benodigde info over bijzondere technieken en bereidingswijzen.

De BBQ is bij uitstek een fantastische tool om groente ontzettend veel smaak te geven. Door planten boven hete kolen te roosteren krijgen ze een heerlijke gekaramelliseerde korst, met een enorme smaakboost als gevolg. Daarnaast dringt de houtachtige rook van de kolen door de celwanden van planten heen, waardoor een ‘saaie’ groente opeens een diep aroma krijgt.

De voedzame, volwaardige, vriendelijke en duurzame plantaardige keuken verdient de spotlight. Dus laat je verleiden en verlekkeren door de overvloed aan groente, granen, peulvruchten, noten, zaden, paddenstoelen, wieren, fruit en kruiden, kies de juiste grillmethode voor je groente en zet die vlam in de plant!

‘Heerlijk genieten van het “nieuwe vlees” zonder knoop in je maag’ – Jaap Korteweg, Oprichter De Vegetarische Slager

Vlam in de Plant had niet tot stand kunnen komen zonder varken Sam, Karen Soeters (die ook een prachtig voorwoord voor dit boek schreef), stichting Melief, House of Animals, Diewertje van Wering en natuurlijk Kosmos Uitgevers. We zijn allen bijzonder dankbaar.

Over ons
Maartje en ik zijn opgeteld bij elkaar al ruim 38 jaar vegan. We ontdekten de potentie van het eetbare plantenrijk en voelden het als missie om die naar buiten te brengen in de vorm van heerlijke recepten en gerechten. Ik ontwikkelde in co-creatie The Dutch Weed Burger en schreef twaalf boeken, Maartje opende het lunchcafé Koffie ende Koeck, en schreef vijf kookboeken. Samen maakten we de boeken MAN.EAT.PLANT. en FAMILY.EAT.PLANT., waarmee we laten zien dat de plantaardige keuken echt voor iedereen is.

Vlam in de plant | De lekkerste vega(n) recepten voor op de BBQ | Auteurs: Lisette Kreischer & Maartje Borst | ISBN: 9789043931151 | Prijs: €25,99 | Verschijnt op 26 maart | Kosmos Uitgevers

Vlam in de Plant is hier te bestellen en bij alle (online) boekhandels.

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.