18 AUG – YOGA & KRUIDEN

Terwijl je de stad achterlaat, beweeg je voort over die enkele lange weg omringd met heide en loslopende koeien. Langzaam sijpelt de sereniteit binnen en vergeet je je zorgen. Je adem wordt dieper en je begint meer te zien. De uitgestrekte heidevlakte maakt vervolgens plaats voor het eindstation. Eenmaal door het grote oude hek word je toegedekt door een veelvoud aan karakteristieke bomen die ieder een eigen persoonlijkheid ademen. Op de kleine heuvel omcirkeld door berken voel je vervolgens de mystieke kracht van dit oude landgoed indalen. Stilte begint te zingen, je hart komt tot rust en je weet 1 ding zeker: dat alles goed was, alles goed is en alles goed zal zijn.

Op dinsdag 18 augustus zal ik als onderdeel van een bijzondere dag op landgoed De Hoorneboeg de spotlight schijnen op een prachtig en oeroud verhaal. Een verhaal over de kracht van planten, onze dierbare vrienden die ons ademen, voeden en genezen sinds het begin der tijden. Ze verdienen een hoofdrol in ons leven. Met de dieren aan onze zijde en planten op ons bord kunnen we op gebied van dierenleed, klimaat en menselijke gezondheid een hoop positief verschil maken. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is ons openstellen voor de wondere wereld van het plantenrijk en al dat zij ons te bieden heeft, en wij haar. Planten zijn ons rechtmatige voedsel en medicijn en kunnen ons terugbrengen naar de kern van ons bestaan. Dat openstellen is niet altijd evident en ontspanning en verstilling kunnen daarbij helpen. Dat is dan ook waar deze dag op De Hoorneboeg om draait; ontspannen en verstillen.

Door diep tot rust te komen, goed te ademen en ons lijf en denken te ontspannen, kunnen we verstillen en daarmee weer echt gaan luisteren, echt gaan zien, echt gaan ruiken en echt gaan verbinden. Dat is niet alleen heel hard nodig, maar ook een heel groots medicijn. Zodra we in verbinding komen met ons eigen lijf, met de ander en met de wereld om ons heen van zandkorrel tot madelief, van worm tot bij en van vis tot druppel oceaan zullen we onze relatie met al dat leeft herzien en vanuit een nieuwe intentie, stromend vanuit liefde en dankbaarheid, andere keuzes maken. Keuzes die bijdragen aan onszelf, Moeder Aarde en al haar inwoners.

Op dinsdag 18 augustus kun je daarom niet alleen genieten van het prachtige landgoed, de inwonende bomenvrienden en een heerlijke plantaardige lunch, de dag wordt met name ingevuld door een yoga en adem workshop van mijn dierbare vriendin en yogadocente Jasmijn Anne Koelink en een kruidengeneeskunde workshop van mij.

Ik hoop je te zien op 18 augustus zodat we samen onze dierbare vriendschap met planten kunnen herontdekken en tijdens een fijn samenzijn in de diepte kunnen ontspannen. Lees hier meer.

 

3 Comments
  • tessa van tuijl
    Beantwoorden

    Ik zou het ontzettend leuk vinden om hierbij te zijn. Wat zijn de kosten die hieraan verbonden zijn?

    13 juli 2020 at 07:52

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.