GESLEPEN MESSEN & KRACHTIG PLANTVOEDSEL

Wat een week. Allerhande gaat voor groen. Mensen in slachtofferrol. Ik wil mijn verkoolde lijkjes met kerst zeiden ze al stampvoetend. Epic move van de Albert Heijn I say.

De DWDD besteedde maar even aandacht aan het Allerhande fenomeen. Er werd gesproken over een ‘kerstdiner voor iedereen’, een ‘kerstdiner voor vrede’ terwijl de dode dieren over de tafel vlogen. Ook NPO Radio 1 deed een duit in het zakje en bespraken de zaken met slager en auteur van De Vleesbijbel Gertjan Kiers. Het was een knap staaltje journalistiek, of toch niet…

Via een andere deur kwam het Voedingscentrum binnenzeilen. Ook mannen moeten minder vlees. Ze spreken zelfs over het herdefiniëren van het mans-imago. Klotsende oksels hier en daar, zweetdruppels en nervositeit. Zonder vlees is onmogelijk wordt er geroepen.

Meanwhile on the other side of town is VEGAN Jeremy Reijnders onlangs uitgeroepen tot fitste man van Nederland. Loopt ons boek MAN.EAT.PLANT. best wel heel goed. Komt de BBC-2 met een vegan kookprogramma van Matt Pritchard. Toveren de twee briljante campagnes van Becel (‘Planten zijn de nieuwe koeien’) en Oatly (‘It’s like milk, but made for humans’) nog steeds een dikke glimlach op mijn smoeltje en zitten Maartje Borst en ik aan tafel bij een groot bedrijf om wel iets heel bijzonders en stoers te gaan doen met planten voor de retail (later daarover meer).

Al met al. Weerstand ten top. Veel krokodillentranen. En tegelijk zet de verandering stevig door. De scheuren in het zo vreemde en gruwelijke normaal van de afgelopen 60 jaar beginnen duidelijk zichtbaar te worden. Ik zeg BRING. IT. ON. Wij staan klaar met geslepen messen en krachtig en stevig plant voedsel. Voor inspiratie zie www.maneatplant.com

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.