Groente uit Zee

Na het bijwonen van een prachtige en indrukwekkende lezing van oceaanbeschermer Dos Winkel in 2009 werd het mijn missie om de plantaardige keuken te verrijken met zeewier en deze bijzondere zeegroente op de Nederlandse kaart te zetten.

Deze killer combi is geweldig en kan antwoord geven op grote wereldse thema’s en ervoor zorgen dat voedsel eerlijker wordt verdeeld.
Daarnaast is deze manier van eten zeer efficiënt als het gaat om het gebruik van natuurlijke bronnen, het bespaart een hoop dierenleed en is ondersteunend voor het menselijk lichaam.

In 2012 ontwikkelde ik samen met Mark Kulsdom The Dutch Weed Burger, een 100% plantaardige hamburger met zeewier. De combinatie van plant power met zeewier bleek een groot succes. Mijn Veggie in Pumps collega Roos Rutjes en ik voelden hierdoor een mogelijkheid. Door onze liefde voor alle prachtige noten, granen, peulvruchten, zaden, groente, fruit, kruiden en wieren die er te vinden zijn, ontstond er een verlangen een mooi boek te maken over algen en wieren. Na heel wat experimenteren in de keuken en smaaktesten met zeewier voelden we dat dit boek gevuld moest worden met overheerlijke gerechten die de lezer op een subtiele manier zou laten kennismaken met bijzondere wieren, zilte groente en microalgen.

In een krachtige ontmoeting met Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij wisten we ons smaakgevoel en onze visie te combineren met de wetenschappelijk kennis en onderbouwing van hun kant. Groente uit zee zag het levenslicht en werd ook meteen mijn eerste boek waarin de fotografie voor een groot deel van mijn hand is.

Inmiddels is Groente uit zee een feit en is het een kleurrijk en informatief boek geworden waarin je alles leest over zeewier: over groei, de soorten en de samenstelling, tot informatie over voedingswaarde en bereidings- en aankoopadviezen. En natuurlijk kun je zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten!

Met dit boek laten we zien dat zeewier een mooie aanvulling is voor de hedendaagse keuken en dat Plant Power een noodzakelijk en overheerlijke rol verdient in de toekomst van ons voedsel.

Inmiddels is Groente uit Zee vertaald in het Duits – Algen, das grosse kochbuch, door Umschau en Engels, Ocean Greens, door The Experiment.

Lees hieronder een aantal leuke reviews en interviews over Groente uit Zee:
delicious.
Umschau
Food.Good.Is
Nexus Media
Huffington Post

Groente uit Zee
Uitgeverij Kosmos
Auteur: Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij, Marcel Schuttelaar
Fotografie: Lisette Kreischer
Styling: Roos Rutjes
Vormgeving: Diewertje van Wering
Verschijningsdatum: september 2015
Prijs: € 24,99
Noot voor de redactie: Neem voor een interview, beeldmateriaal of meer informatie over het boek contact op met Uitgeverij Kosmos, via promotie@kosmosuitgevers.nl, tel: 088 700 2648.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.