TAART ENDE KOECK

Het verheugt mij om te zien dat velen opstaan en schitteren onder de nieuwe omstandigheden waarin we ons bevinden. Iets dat mij heel hoopvol stemt. Mijn persoonlijke beweging is naar binnen gericht. De dromer die ik ben, met een grote hoeveelheid gevoelens, doet mij afdwalen in de diepte van mijn eigen condities, verhalen en emoties. Dus ik zal geen mening toevoegen aan deze collectieve ervaring, ik wil eerder delen dat ik een diep vertrouwen in Moeder Aarde voel. Ik wil geen ruzie met haar, dus ik probeer haar koers te volgen, wat zeker een leerzame is.

De komende periode zal ik voornamelijk kruideninspiratie blijven delen, omdat de planten zich opnieuw als bondgenoten laten zien. Daarnaast enkele manieren om kleine ondernemers te steunen die mij na aan het hart liggen en die ondersteuning nodig hebben tijdens het navigeren door deze rusteloze wateren.

Vandaar nu in de kijker mijn lieve vriendin en vegan cheffie held Maartje Borst. Deze geweldige, sterke en compassievolle vrouw is een nerd voor alles wat met plant voeding, geschiedenis en duurzaamheid te maken heeft en maakt momenteel het meest briljante vegan bakboek (verrijkt met haar eigen funky illustraties!) die deze wereld ooit heeft gezien: Taart ende Koeck. Ik voel me bevoorrecht om de fotografie te mogen doen voor dit geweldige project (yess de cover is gemaakt door mij ;-)). Het wordt echt een parel van een boek en je kunt het boek nu vooraf bestellen via haar nieuwe webshop. Dit is een geweldige manier om haar te steunen, want ook zij moest vorige week natuurlijk haar café Koffie ende Koeck sluiten.

Je kunt het boek hier vooraf bestellen.

Veel liefs,
LisetteDuring these peculiar times many are sharing their thoughts and creative expressions. It is elevating to see many rising under this new reality, which I find truly hopeful. My personal movement is inward. A dreamer that I am, with a big body of feelings I am wandering into the depths of my own conditions, stories and emotions. So I will not add an opinion to this collective experience, rather I wish to share that I feel a deep trust in Mother Earth. I do not wish to argue with her, so I am trying to follow her lead which is a curious one.

What I will share the coming period is some herbal inspiration, because the plants show themselves as allies once again and some ways to support small entrepreneurs that are close to my heart and who are in need of support while navigating these restless waters.

Today in the spotlight my dearest friend and vegan cheffie hero Maartje Borst. This amazing, strong and big hearted woman is a geek for anything to do with plant food, history or sustainability and is currently making the most brilliant vegan baking book (enriched with her own funky illustrations!) this world has ever seen. And I feel privileged to be doing the photography for this amazing project (yes cover shot by me ;-)). It will really be a pearl of a book and you can now pre-order it via her new webshop. This is a wonderful way to support her, ’cause of course she too had to close down her cafe Koffie ende Koeck last week.

You can pre-order the book here.

With love,
Lisette

2 Comments
 • Hanka Gerretsen
  Beantwoorden

  Lieve Lisette,

  Wilde voor de verjaardag van m’n broer, hem al de boeken The Plant Pharmacie en Man.Eat.Plant kopen, maar daar komt Taart ende Koeck nu bij. Moet helaas nog wel sparen, want heb op dit moment even geen geld, maar het komt zeker goed. Mijn complimenten voor de prachtige foto op de voorkant van Taart ende Koeck! Erg inspirerend en mooi!
  Verder ga ik het stuk bij Mr. Pooh’s verjaardag nog een keer goed doorlezen en de comments van jou en Yvonne, want ik kan er denk ik veel van leren. Zelf ben ik chronisch ziek en krijg daar reguliere medicijnen voor, maar ik geloof zo in de kracht van de natuur en voel ook de kracht van de natuur, dat ik op de lange termijn zo veel als mogelijk is, zou willen overstappen op kruiden en planten. Dit alles natuurlijk wel verantwoord en onder begeleiding van de arts. Gelukkig staat mijn arts voor veel open. Ik wil me er nu eerst helemaal in verdiepen en bekijken wat voor mogelijkheden er zijn.
  Graag wil ik je de komende tijd veel wijsheid en contact met de natuur toewensen (voel wat de natuur samen met jou wil) en ga vooral door met je goeie werk!

  Liefs, Hanka

  23 maart 2020 at 12:56

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.