TIPS OM TE VERBINDEN MET DE NATUURLIJKE WERELD

Wie in contact staat met de natuur kan de vele wijsheden ontdekken die ze te bieden heeft. Zo kunnen we veel leren van het ritme van de natuur en haar zelfhelende vermogen. Happinez en ik creëerden daarom een uitnodiging om weer actief te verbinden met de natuur, door te ervaren, voelen en écht verbinding te maken.

De vier jaargetijden

In ieder seizoen bloeit en groeit er wel iets, ook in de seizoenen waarin de natuur minder ‘vruchtbaar’ lijkt, zoals de herfst of de winter. Het ritme van de jaargetijden speelt ook een belangrijke rol voor planten en bomen om tot vruchten te komen. Zonder de prachtige bloesem in de lente en de zonnekracht in de zomer kan de kersenboom immers geen kersen produceren. Tegelijkertijd heeft de natuur de herfst en winter nodig om te resetten.

 

Verbinding maken

Om verbinding te maken met het ritme van de natuur is het daarom belangrijk om niet alleen te focussen op de periode van bloei, maar juist ook de momenten van loslaten en leegte te onderzoeken. Hoe ziet de den eruit in de winter? Hoe verschilt de den van een spar? En wat zijn de specifieke kenmerken van deze boom?

We hebben drie bomen uitgelicht met kenmerken die je door alle seizoenen heen kunt volgen en ervaren: maak kennis met de witte paardenkastanje, de vlier en de den.

 

Lees hier verder…

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.