EEN GOUDEN KERSTFEEST


met eerlijke chocolade en plantaardige ingrediënten

De zon straalt voor iedereen. De maan schijnt over alle wezens. Opgebouwd uit sterrenstof en verbonden in energie hebben we de potentie om lief te hebben en ons hart te openen voor al dat leeft. Laten we dit jaar en alle toekomstige jaren het feest van het licht vieren in verbondenheid, ter ere van het leven, met de dieren aan onze zijde en planten op ons bord.


De decembermaand is in volle gang met voor velen als hoofdthema het grote Kerstfeest. Het feest dat voortvloeit uit de winterzonnewende. Ofwel 21 december – midwinter – de dag dat eindelijk de dagen weer zullen lengen en het licht op aarde zal wederkeren. Kerstfeest wordt door velen dan ook gezien als het feest van het licht, van de geboorte en van het leven. Een feest dat geen oordeel kent en alleen maar liefde wil zijn. Het feest dat is opgebouwd uit ideeën, dromen en idealen. Maar ook het feest dat we zelf kunnen creëren en uitvoeren volgens nieuwe normen en waarden. Dus laten we liefde vieren en leven eren. Laten we ons compassievolle hart over de aarde uitstralen en genieten van alle rijkdom die de plantaardige keuken voortbrengt. Laten we kiezen voor prachtig eten geproduceerd door bijzondere mensen en gegeven door Moeder Natuur. Laten we stemmen met onze vork, vanuit liefde voor al dat leeft, deze decembermaand en voor altijd.

In samenwerking met Stichting Max Havelaar ontwikkelden Maartje Borst en ik een drietal sfeervolle & eerlijke chocolade recepten voor de feestdagen. Deze chocolade feestelijkheden zijn onderdeel van de vijftal kerstmenu’s die we vanaf 7 december tot 21 december delen op onze blog www.maneatplant.com. Houd dat zeker in de gaten en verlekker je nu alvast aan onderstaande feestelijke verleidingen.


EVERGREEN CHOCOLATE DELIGHT

De den, symbool van het licht. Rozemarijn, een kacheltje voor het lichaam. Beiden kunnen ze een tango dansen met chocolade. Maak dit recept met een van deze twee kruidige evergreens, spike it met wat rum en voel het magische tintelende effect van deze bijzondere eerlijke chocolademelk.

Vind het recept hier.

 

MAGIC & GOLD DUST CHOCOLATE FEAST

Warm gele crème verrijkt met kurkuma, diep donkere chocolade taart en glinsterende gouden sprinkles maken deze bijzondere drie-laagse vegan taart een wel heel sprankelend spektakel op een feestelijke desserttafel.

Vind het recept hier.

 

MOONWALK THROUGH A VEGETABLE GARDEN

Terwijl de biet in vol ornaat ten tonele verschijnt, vervullen de Fairtrade chocolade, zwarten linzen en verwarmde salie een essentiële bijrol in dit schitterende schouwspel van plantaardige smaaksensaties.

Vind het recept hier.

 

Bundeltje licht
Wil je grootse liefde voelen? Kijk naar boven, naar de sterren en de maan, want het is sterrenstof waaruit we bestaan
Een plant, een mens, een dier, een vorm van liefde met een ander gezicht, m
aar in essentie zijn we allemaal een bundeltje licht.
~ Little Universe

 

Noot: Deze recepten vloeien voort uit een bijzondere campagne van Stichting Max Havelaar:
Genieten van eerlijke chocolade tijdens de Feestdagen

Chocolade, wie houdt er niet van? In Nederland eten we jaarlijks wel 4,7 kilo chocolade per persoon. Ook tijdens de feestdagen genieten we van dit bruine ‘goud’. Maar wist je ook dat cacao van miljoenen kleinschalige boeren komt? Ze leven vaak in extreme armoede en verdienen soms minder dan 0,67 euro per dag. Daardoor staan deze boeren voor grote uitdagingen. ‘Hoe zorg ik voor voldoende eten?’ ‘Wie van mijn kinderen kan ik naar school sturen?’ Om maar eens wat zorgen te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de impact van klimaatverandering op hun cacaoproductie.

Fairtrade werkt er hard aan om de positie van cacaoboeren te verbeteren. Cacaocoöperaties krijgen voor de cacao die ze onder Fairtrade voorwaarden verkopen ten minste de Fairtrade minimumprijs en een vaste premie. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst.

Let op bijgaand Fairtrade keurmerk tijdens het kopen van chocolade en dus ook bij de vegan chocolade in deze recepten. Dan weet je dat je een eerlijke keuze hebt gemaakt die bijdraagt aan het geluk van een ander. Op www.maxhavelaar.nl/eerlijkechocolade lees je welke eerlijke chocolade je waar kunt kopen. Voor deze recepten hebben wij gebruikt gemaakt van deze eerlijke chocolade, de vegan versies uiteraard.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.