MAN.EAT.PLANT.

Twee vrouwen die een boek voor mannen schrijven? Jazeker! Mijn goede vriendin Maartje Borst en ik deden het.

Beiden zijn we veganist, dochter en vriendin van. Ook zijn we beiden ondernemer en hebben we de afgelopen jaren gezien en geleerd dat de plantaardige keuken, waar we zo hartstochtelijk verliefd op zijn, makkelijker door vrouwen dan door mannen wordt omarmd.

Of die omarming nou komt vanuit het verlangen om dierenleed te verminderen, het milieu te ondersteunen of gezond te eten, het zijn de vrouwen die over het algemeen in deze beweging het voortouw nemen. Maar veganisme is geen vrouwenbeweging. Het is een beweging voor de dieren, voor de aarde en voor alle mensen. Een te gekke beweging die antwoord biedt op grote wereldse vraagstukken en een keuken kent die gruwelijk lekker kan zijn zonder dat hij gruwelijk is! En vooral bij dat laatste trekt meestal de man nog een wenkbrauw wat wantrouwend op en wordt er gekscherend een opmerking gemaakt over knaagvoedsel of dat het natuurlijk of normaal is om dieren te eten.

Na jarenlang diepgaand onderzoek en vele interviews zijn we tot de conclusie gekomen dat er heel wat aannames de ronde doen met betrekking tot het veganisme, de plantaardige keuken en het eten van dierlijke producten. Meestal aannames die hun wortel hebben in conditionering, beeldvorming, marketing en vaak voortkomen uit diepliggende emoties die gaan over eigenwaarde. Vastgeroeste ideeën kunnen echter gelukkig transformeren, want dat wat we vroeger deden is geen excuus om hetzelfde te blijven doen. Er is dus reframing nodig. Voorbeelden. Hoe dan wel. Hoe ziet een man er dan uit die vegan eet? Dus we besloten een boek te maken voor mannen, alle mannen (en vrouwen die van verdomd lekker eten houden).

En…MAN.EAT.PLANT. is meer dan een boek. Het is een beweging, een signaal voor de wereld dat ons laat zien dat het niet langer macho en niet langer noodzakelijk is om vlees te eten. We zullen de wereld eens laten zien dat alles, maar dan ook alles wat we kennen een 180 graden swing kan krijgen zonder dat we er iets voor hoeven in te leveren. Sterker nog, we krijgen er juist heel veel bij.

Smokey? Right on. Bloody. Beets can bleed. Blackened? Count on it. MAN.EAT.PLANT. laat zien hoe je planten verdomd lekker kunt bereiden, vertelt verhalen van prachtige individuen en voedt een killer beweging waarvoor niemand gedood hoeft te worden, omdat het geworteld is in compassie en gebaseerd op de kracht van planten.

De grillpan, BBQ, rookoven, specerijen, kruidenguerilla’s en umamibommen zijn je kameraden in de strijd tegen flauw en rauw konijnenvoer. Dus ruk die groenten van het land en kook de hel uit deze smaakbommen. Van zondagse braadstukken tot burgers, loaded fries, en stoere stoofpotten; alles wat je graag eet, zonder dier en rijk aan plant. Met het MAN.EAT.PLANT kookboek geven we je de tools. De recepten zijn eenvoudig en effectief en de interviews krachtig en inspirerend. Derek Sarno, Loui Blake, Tobias Leenaert, John Lewis aka Badass Vegan, James Aspey, Menno de Koning, Tom Zwarts, Bas Waijers, Johnas van Lammeren, Maarten Burgers en Jay Brave hebben allemaal hun inzichten en kennis gedeeld over hoe je een echte krijger kunt zijn en staan voor iets waar je in gelooft in deze tijd terwijl je gevoed en ondersteund wordt door de kracht van planten.

We presenteren je MAN.EAT.PLANT. – HOT, ROASTED, GRILLED, JUICY & VEGAN.

Zie hier het inkijkexemplaar! Hope you like!

Maartje Borst & Lisette Kreischer

Volg onze avonturen nu via IG!

Verschijningsdatum: 18 september 2018
Uitgever: Kosmos Uitgevers

QUOTES & REVIEWS

Diepte interview over MAN.EAT.PLANT. door The Optimist
Stoer met Soja – OneWorld
Marielle Bordewijk – Foodtrends
Squatcilla – in de top 10
Lisa Goes Vegan
Hebban
Seeds – Interview over plantaardig eten & stoere mannen
Squatcilla – winactie + recept
Moderne Hippies – in de top 9
Review Vetjebol
Review Onder de Bomen
Eigenwijs Blij

1 Comment

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.